Testing

Meten om te weten waar je staat en om te kijken waar verbetering mogelijk is. Meten is een essentiële eerste stap in zowel voedings- als trainingsbegeleiding. Bovendien bezitten we bij Sports & Spices de juiste kennis om de meetresultaten kritisch te interpreteren en om te zetten in wetenschappelijk onderbouwd advies.

Via een meting van lichaamssamenstelling wordt je hoeveelheid lichaamsvet, vetvrije massa en lichaamsvocht bepaald. Op basis van deze componenten kan je je gezondheidsrisico en sportieve prestatievermogen meer genuanceerd in kaart brengen dan met het meten van lichaamsgewicht en Body Mass Index (BMI) alleen. De resultaten worden gekoppeld aan handige tips & tricks waarmee je onmiddellijk aan de slag kan!

De fit check-up geeft je meer inzicht in hoe fit en gezond je lichaam is. Deze test richt zich vooral op startende en recreatieve sporters. Je lichaamssamenstelling wordt gemeten, maar ook je uithoudingsvermogen wordt getest op een loopband. Na afloop worden de resultaten besproken en krijg je gericht advies over hoe je op een verantwoorde wijze kan sporten.

Getrainde sporters die het maximum uit hun trainingsarbeid willen halen, kunnen bij Sports & Spices terecht voor een maximale inspanningstest op een loopband of fiets. De lactaatconcentratie in het bloed en de hartslag worden gemeten bij een steeds toenemende belasting. Op basis van de resultaten wordt je uithoudingsvermogen geëvalueerd, worden je persoonlijke trainingszones vastgelegd en kan je veel gerichter en efficiënter gaan trainen om je doelstelling te behalen.